Peti cimborám azzal keresett meg ma késő délután, hogy lenne-e kedvem kiugrani a csatornára. Semmi rossznak nem vagyok elrontója, így nem volt szívem nemet mondani. 😛 Sügeres dobozkáim az új Dragon mellényemnek köszönhetően mindig bevetésre készen állnak, csak a botot, orsót kellett magamhoz vennem, és indulhatott is a menet. Az úti cél a már többször látogatott Bugyi és ‘Lacháza környéki csatornák egy eldugottabb szakasza volt. A pálya még ismeretlen volt számunkra, de az előzetes terepszemle bizakodásra adott okot. A környezet a szokásos, nád, sás, békanyál. Pont, ahogy szeretjük.

Egy a sok csatornából.

Egy a sok csatornából.

Ez az 1-2 órás peca, remek alkalom volt arra, hogy kipróbálhassam legújabb szerzeményemet, a Rarenium orsómat. Egyenlőre azon kívül, hogy sima a futása és nagyon könnyű többet még nem tudok mondani, de remélem hamarosan halakkal is letesztelhetem. Az biztos, hogy gyönyörű darab.

Tökéletes az összhang a Veloce Neo-val!

Tökéletes az összhang a Veloce Neo-val!

A táj érintetlenségét csak pár helyi asszonyság és uraik színesítették, “sárga végű” nehéz fenekezőikkel és spiccbotjaikkal.  Elsősorban sügerekre számítottunk beeső csukákkal, az eddigi csatornapecáink summái alapján. Hát ezt nagyon benéztük… A kristálytiszta víz, csak úgy hemzsegett a vörösszárnyúaktól és kisebb balinoktól. Láttunk még sok sok naphalat, compót és kárászt is, de csapót egy darabot sem. Az élénk mozgás nagyon fellelkesített minket, így hamarosan lendültek a botok és repültek a műcsalik a vízbe. Én a Crazy Fish Whitebait gumijával kezdtem, ami egy nagyon nagyon apró műcsali. Most kezdtem vele pecázni, de már most a kedvencem lett! (…és tuti, hogy a halaké is! 😀 )  Peti pedig az örök favorit fehér Mann’s Twistert tűzte a jigfejére!

Crazy Fish Whitebait. A kép csalóka. Az ott egy nagyon nagyon pici kapocs!

Crazy Fish Whitebait. A kép csalóka. Az ott egy nagyon nagyon pici kapocs!

Az első kapásra szinte semmit sem kellett várni. Beesőre leverte a gumimat egy éhes vörös! 😀 Soha rosszabb kezdést!

Egyen vörös!

Egyen vörös!

Hamarosan Petinek is kapása volt, a tettes pedig nem volt más, mint egy szépséges naphal. Nem tehetek róla de imádom ezt a halat!

Érdekes akadás, de meglett.

Érdekes akadás, de meglett.

Az a türkiz szín csodaszép!

Az a türkiz szín csodaszép!

Folyamatosan voltak akcióink, de elég sok volt a rontott kapás is. Ez mind a foghegyről való táplálkozásuk miatt, mind a halak méretükből adódott. Végül is mindketten fogtunk halakat, jól éreztük magunkat és ez a lényeg. Megbeszéltük, hogy hamarosan újra visszatérünk ide, de akkor lehet, hogy már spiccbotot is hozunk. Nem hagy nyugodni az a sok szép compó! 😀

A végére még egy pár fotó a zsákmányainkról. Mondanom sem kell, hogy C&R! 😉

Az a nézés! :D

Az a nézés! :D

DSCN0509

Ami szép az szép!

DSCN0511

Már csak a méreten kellene javítani!

DSCN0514

…még egy!

DSCN0515

…és még egy! :D

Feszes zsinórt! – Gyurka

Tetszett? Oszd meg a haverokkal!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Újra a csatornán…
Cimke: