A Street Fishing, mint kifejezés nálunk még nem túl elterjedt, bár tudtunkon kívül rengetegen űzzük a horgászat eme válfaját.

A Street Fishing vagy ahogyan magyarosan hívjuk városi peca, minden urbánus környezetben végzett horgász tevékenységre értendő.

A kifolyóknál történő úsztatástól kezdve, az öbölben történő kövesezésig, mind mind beleférhet!

A technika főbb jellemzője a minimális felszerelés igény, és a teljes szabadság érzése.

Minimális felszereléssel (már amikor sikerül minimalizálni :) ), cserkelve, árkon-bokron (zebrán-hídon) át keresni a halat, a hal fogás lehetőségét, örömét!

Jól esik kiszakadni a város nyüzsgéséből, tenni mindezt úgy, hogy alig pár méterre tőled az zajlik tovább a maga lüktető ritmusában.

A Street Fishing nem csak egy sport, ez egy életérzés!!

Erről van itt szó!

Erről van itt szó!

Külföldön ennek a „mozgalomnak” nagy hagyománya van. Németországban, Hollandiában, Olaszországban már egyesületek is léteznek a horgászat eme válfajának szentelve.
Az ottani városokat átszelő folyók, csatorna rendszerek, rengeteg lehetőséget rejtenek magukban. Elég ha csak a németek, svédek hatalmas csapó sügereire, csukáira gondolunk vagy említhetném olasz sporttársaink harcsáit is.

Nekünk magyaroknak sem kell szégyenkeznünk, sok folyó és patak szeli keresztül városainkat. A Duna, Tisza, a Körösök csak hogy párat említsek, mind, mind remek helyszínei lehetnek a városi peca gyakorlásának!

IMG_1452

Oldalunk elsősorban ezeknek a vizeknek a horgászatára fókuszál, ezeket a városi lehetőségeket igyekszik bemutatni, segítséget nyújtani a módszerrel ismerkedőknek. Ez lehet pergetés, legyezés de akár békés halas peca is!

Esti dunai jász 11 centis Jointed Rapalára!

Egy esti dunai jász 11 centis Jointed Rapalára!

A Street Fishing Hungary csapata a „Fogd meg és ereszd el!” (Catch & Release) elvet vallja.

Hisszük, hogy azzal hogy visszaengedjük a kifogott halakat, lehetőséget biztosítunk arra hogy egyszer majd unokáink is megismerhessék ezeket a csodás élőlényeket.

Catch & Release

Catch & Release

MI ezen életérzés követői sporttársként tekintünk a halakra. Nem lógatjuk a „legyőzöttet” lip grip-en, nem forgatjuk homokba, igyekszünk csak ízléses képeket készíteni a halakról és a lehető legrövidebb időn belül vissza helyezzük Őket az éltető elemükben.

Egyen balin az Újpesti öbölből!

Egyen balin az Újpesti öbölből!

MI nem szemetelünk, sőt amennyiben lehetőségünk van rá az ott találtat is eltakarítjuk. Mindenkinek jobban esik tiszta környezetben horgászni, mint térdig gázolva a szemétben.

MI elítéljük a rasszizmust. Nem a bőrszín az ami számít hanem a viselkedés. Tiszteld a másikat, segítsd a másikat, tanulj a másiktól.

A Street Fishing a szabadságról szól, a halfogás izgalmáról, a barátságról, a természetről .

Próbáljátok ki minél többen ezt az életstílust, járjátok a városi vízpartot, lássátok meg a szépséget ebben a szürke beton dzsungelben is.

Nem kellenek a “kocka” tavak, nem kell több száz kilométert utazni egy hal megfogásáért.

Az élmények itt várnak, akár egy bothossznyira! 😉

 Gyurka

 

Tetszett? Oszd meg a haverokkal!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
A Street Fishing életérzés!
Cimke: